*

 konerji ısıtma ve soğutma

*

ANA SAYFA

Isı Pompası Nedir?

Isı Pompası Tarihi

Isı Pompası Avantajları

Isı Pompası Prensibi

Isı Pompası Performansı

Uygulama Basamakları

Isı Pompası Seçimleri

►UNTES HEAT X Isı Pom.

►NIBE Isı Pompaları

►NIBE SPLIT AMS+HBS05

►NIBE MONOBLOK F2040

►NIBE MONOBLOK F2120

►NIBE KONTROL MODÜLLERİ

►NIBE KOMBİNASYONLAR

►NIBE İÇ ÜNİTELER

►NIBE AKSESUARLAR

►NIBE TOPRAK / SU KAYNAKLI ISI POMPALARI

►Nem Alma Cihazları

Boylerli Isı Pompası

İzmir Isı Pompası

Isı Pompası Etüdü

Örnek Isı Pompası Etüdü

Amortisman Hesabı

Isı Pompası Projesi

Isı Pompası Çeşitleri

Hava Kaynaklı Isı Pompası

Toprak Kaynaklı Isı Pompası

Su Kaynaklı Isı Pompası

Isı Pompası Fiyatları

Kullanım Yerleri

Sıcak Su Temini

Havuz Isı Pompası

Villa Isıtma

İşyeri ısıtma

Otel Isıtma

Okul Isıtma

Sera Isıtma

Uygun Sistemler

Yerden Isıtma

Fan Coil Cihazları

Döşeme Tipi FANCOIL

Duvar Tipi FanCoil

Kaset Tipi Fan Coil

Gizli Tavan Tipi Fancoil

Duvardan Serinletme

Duvardan Isıtma

Radyatör Sistemleri

Hakkımızda

Diğer Sitelerimiz

Basında Firmamız

Referanslarımız

Sık Sorulan Sorular

E-Broşürler

Isı Pompası ve İZMİR

Sorular -Sorunlar-Yanıtlar

 

 

 

 

      

 

 

Isı pompasına uygun yerden ısıtma çözümleri

yerden ısıtma , yerden ısıtma fiyatları , borulu yerden ısıtma , kablolu zemin ısıtma , karbonik ısıtma sistemleri , MODPAN modulasyon paneli satıcısı , döşemeden ısıtma izmir , hamam ısıtması

 

 

 

 

 

ISI POMPASI UYGULAMA BASAMAKLARI

 

Eğer yeni bir inşaatınız var ise uygulama yapmak çok daha kolaydır. Bu durumda bina içi sistem seçimi çok daha kolay ve ısı pompasına uygun olarak yapılabilir. Bu durumda binanın mimari projesini mail yolu ile bize ulaştırdığınızda gerekli hesaplamalar binanızın mimari özelliklerine göre yapılmakta ve teklif olarak sunulmaktadır.

 

 BİNALARDA ISI KAYBI ORANLARI

  Öncelikle ısıtılacak alanın ısı kaybı hesabı yapılmalıdır.

  Yandaki şematik resimde görüldüğü üzere harcanan enerji muhtelif yollarla doğayı ısıtmaktadır. Mekan ısıtmanın amacı bu kayıpları karşılamaktır. Biz bu kayıpları ne kadar azaltabilirsek o kadar az enerji ile ev yada işyerlerimizi ısıtabiliriz.Isı nerelerden kayboluyor ?      Camlardan , duvarlardan , döşemeden , tavandan ve hava sızıntısından oluşan kayıpların toplamına ısı kaybı miktarı denir , birim olarak Watt ve Kcal olarak değerlendirilir.Ödenen ısıtma enerjisinin bir miktarıda ısıtıcılar vasıtası ile bacadan atılır.Cihaz verimleri ne kadar yüksekse atılan enerji o kadar az olacaktır.Karbon yakıtlı bütün cihazların verimleri % 100 'ün altındadır. Yani 10 Kw enerji tüketen karbon yakıtlı cihaz gerçekte bina içerisine 10 kw altında bazen çok çok altında enerji verir , kalanını bacadan atarlar. Sadece ısı pompasında verilen enerjinin 3 ile 6 katı kadar bir enerji kazanımı vardır.

  ISI POMPASI SEÇERKEN
Isi pompasi seçerken ve tesisatın kurulması esnasında bazı unsurlara çok dikkat etmek gerekir.Yanliş yapılan seçim yada uygulamalar ısı pompasının verimliliğinin düşmesine neden olur. En yüksek performansı elde etmek için izlenmesi gereken basamaklar ve dikkat edilmesi gereken noktalar asağida sıralı bir şekilde belirtilmiştir.

 

  Sıcak Su İhtiyacı:
Müsteri sıcak su ihtiyacını ısı pompasıyla karsılayıp karsılamayacağına, ısı pompasını seçmeden önce karar verip bunu belirtmelidir.Bu karar seçilecek olan ısı pompasının gücünü belirlemek için gereklidir. Kendinden boylerli paket ısı pompaları yanında ısı pompası kullanımına uygun ek boyler ilede sıcak su sağlanabilir.

Sıcak su hacmi kullanıcının sıcak su ihtiyacına göre belirlenir.

 

 Sicak Su Boyler Boyutunun Belirlenmesi:
Boyler kullanılacaksa ev , otel , tesis yada işyerinde  yaşayan birey sayisi ve kullanım özellikleri göz önünde bulundurularak boylerin boyutuna karar verilir. Sıcak su , ısıtma ve serinletme bir arada kullanılacaksa güneş enerjisi destek sistemini tavsiye etmekteyiz.

 

Isı pompası kullanımında düşük sıcaklık beslemeli sistemler tercih edilmelidir.

yerden ısıtma ve ısı pompası

yerden ısıtma uygulaması

 

 

   Tesisat Seçimi:
Isı pompalı sistemlerle ilgili en önemli noktalardan biri ısı tesisatıdır.Isi pompası kullanabilmek için evin içindeki tesisatın duvardan veya yerden ısıtma tesisatı olmasını tavsiye etmekteyiz.Isi pompası radyatörlü sistemlere tam olarak uyum sağlamaz. Radyatörlü sistemlerle ısı pompası kullanılacaksa radyatör seçimlerinin 58 C ye göre yapılması gereklidir. Mevcut radyatörlü sistemlerde 58 C su sıcaklığı yeterli oluyorsa ısı pompası cihazı kullanılabilir.
(Açıklama: Isı pompası, tesisat suyunu en fazla 58 ºC ye kadar ısıtabilir. Radyatörlü sistemler ise 60 ile 90 ºC arasi su sıcaklığına ihtiyaç duyarlar.)

 

  Tabandan(zeminden) / duvardan ısıtma(soğutma)tesisatının hangi sartlar altında döşendiği de çok önemlidir. Eğer iç tesisat ısı pompası seçilmeden önce döşenmişse hangi şartlarda döşendiği iyi bilinmelidir.
(Giriş suyu sıcaklığının kaç derece olarak belirlendiği bilinmelidir.Bazı uygulamalar tesisatta kullanılan malzeme maliyetini azaltmak için ,yüksek sıcaklıkta giriş suyuna göre yapılmaktadir.Bu ise ısı pompasının verimliliği açısından iyi değildir.Tesisat suyu giriş sicakliğının 35 ile 40 ºC araliğinda olması ısı pompasının en yüksek verimle çalişmasını sağlar.)

 

Isı pompalı sistemlerle ilgili en önemli noktalardan biri ısı tesisatıdır.Isi pompası kullanabilmek için evin içindeki tesisatın duvardan veya yerden ısıtma tesisatı olmasını tavsiye etmekteyiz.Isi pompası radyatörlü sistemlere tam olarak uyum sağlamaz. Radyatörlü sistemlerle ısı pompası kullanılacaksa radyatör seçimlerinin 55 C ye göre yapılması gereklidir. Mevcut radyatörlü sistemlerde 55 C su sıcaklığı yeterli oluyorsa ısı pompası cihazı kullanılabilir.

  Isi Pompasinin Uygulama Amacının Belirlenmesi:

  Isı pompası bazı durumlarda ısıtma ihtiyacını tek başina karsılamak üzere kullanılabilirken  bazi durumlarda ise var olan bir ısıtma sistemine takviye amaçlı kullanılabilir. ısı pompası cihazları doğru hesaplama ve dizayn şartları ile hem ısıtmayı hemde serinletmeyi tam olarak yapabilen cihazlardır. Konut , işyeri , otel ısıtması yanında sıcak su ihtiyacının karşılanması ve havuz ısıtmasında tek başına kullanılır.

 

  Isi Kaynağinın Belirlenmesi ve Gerekli Hesapların Yapılması:

  Isı pompaları  kaynaği olarak toprak, yer altı suyu ve hava kullanılabilir. Her proje için kaynakların ulaşılabilirliği ve özellikleri tesbit edilerek ve müşterinin beklentileri de göz önünde bulundurularak karara varılır.Ilıman bölgeler için hava kaynaklı ısı pompası tercih edilebilir ( ilk yatırım maliyeti düşüktür ve enerji kaynağı ılıman bölgelerde daha stabildir.) Hava sıcaklığının -10 C ve altına düşen bölgelerde yatay toprak , dikey toprak yada su , kaynak olarak tercih edilir.Burada önemli olan enerjinin alındığı kaynağın stabil oluşudur. 

hava kaynaklı ısı pompası

ISI POMPASI UYGULAMA BASAMAKLARI

* Bina ısı kaybı yada ısı kazancı hesaplanır. Isı kazancı ve ve ısı kayıpları Makina Mühendisleri Odasınca yayınlanmış Kalorifer Tesisatı Proje Hesaplama değerleri baz alınarak yapılır. Bu hesaplamalar için binanın mimari yapısı , bulunduğu il ve ilçe , binanın ayrık yada bitişik oluşu ve inşaatın yalıtım durumu bilinmelidir.

* Binanın iç ısıtma yada serinletme sisteminin seçimi yapılır. Isı pompası cihazları için en uygun bina iç ısıtma sistemi zeminden ısıtmadır. Eğer serinletmede isteniyorsa fan coil hesabıda yapılmalıdır. Radyatör yada fan coil kullanımında 55 C beslemeye göre hesap yapılacağından ısı pompasının daha fazla enerji harcayacağı unutulmamalıdır.

- Isı pompası kaynak seçimi , dolayısıyla ısı pompası seçimi yapılır. Binanın bulunduğu iklim bölgesine göre kaynak tipi ve cihaz seçimi yapılır. Ilıman bölgelerde hava kaynaklı ısı pompası cihazları tercih edilebilir. Ilıman bölgeler için işletmesi son derece kolay olan hava kaynaklı ısı pompalarının kurulum bedelide diğer yöntemlere göre daha düşüktür.

 

Kuruluş : 1998

Adres ve iletişim bilgilerimiz

Çalışma Saatleri: Hafta İçi 09.00 -17.30 Cumartesi : 09.00-13.00 GMT+2 

Bilgi ve belgeler firmamıza ait olup izinsiz kullanılamaz.

 WhatsApp İletişim Hattı 0533 629 59 69 ( Çalışma Saatlerinde )
 
> İzmir İçin Isıtma Serinletme > Isı Pompası >İzmir Isı Pompası Maliyeti
>Isı Pompası FANCOİL Cihazları Isı Pompalı Boyler
> Isı Pompası ile Serinletme   >Ekonomik Isı Pompaları
İzmir Isı Pompası    
>Isı Pompası Nedir ? >Hijyenik Boylerler >KONERJİ Faaliyetleri
>Hava Kaynaklı Isı Pompası Nedir ? >Isı Pompası İçin Özel Tasarım Boyler 200 lt

>Pasif Serinletme

>Isı Pompası Nerelerde Kullanılır ? >Isı Pompası İçin Özel Tasarım Boyler 300 lt

>Yeşil Bina Nedir ?

>Isı Pompası COP Değeri Nedir ?

>Boylerli Isı Pompaları

>Teklif Şartlarımız

>Isı Pompası Tarihi

>Havadan Suya Isı Pompası

 

>Isı Pompası Ne Kadar Elektrik Harcar ?

>Isı Pompası ile Sıcak Su

>Isı Pompası - Güneş Enerjisi

>Isı Pompası - Yerden Isıtma

>Küçük Konut Çözümlerimiz >İzmir İçin Çözümlerimiz
>Su Kaçaklarını Önleme Sıvısı > Yerden Serinletme Isı Pompası - Fan Coil

 

  > Isı Pompası - Radyatör

 

KONERJİ Müh.Ltd.Şti.

Sizinde inşaat halinde bir projeniz var ise ; projenizi bize mail ile ulaştırınız . KONERJİ olarak yerden ısıtma , fan coil  ve ısı pompası teklif çalışmanızı kısa zamanda mail ile size ulaştırırız. Eğer bitmiş kullandığınız bir bina ise işletme şartlarınızı bize mail ile ulaştırırsanız ; uygun şartlar var ise size ısı pompası teklif çalışması yaparız.